RSS Feed

Danske lydbøger - Nu kan du låne lydbøger gratis online

8. maj 2008 | MP3 forbrugerguides
lydboegerDet er nu også muligt at låne og downloade lydbøger fra bibliotekerne. Denne nye service fra bibliotekerne hedder netlydbog.dk og er et supplement til bibliotekernes netmusik. De fleste af bøgerne læses op på dansk hvilket er positivt da Danmark er meget bagud i forhold til udlandet når det kommer til lydbøger. Måske kan dette nye tiltag fra bibliotekerne være med til få endnu flere danske lydbøger på markedet.

Fokus på de danske lydbøger

Netlydbog.dk er opbygget på samme måde som bibliotekernes netmusik.dk, på netlydbog.dk kan der så bare lånes lydbøger i stedet for musik. For at kunne låne en lydbog skal bo i en af de kommuner der medvirker, være tilmeldt som låner og have en pinkode (den samme som du bruger når du låner bøger på biblioteket). Lånetiden er 30 dage og lydbøgerne downloades direkte fra siden.

Lydbøgerne er kopibeskyttet med DRM

Hvis du ønsker at høre lydbøgerne på en MP3 afspiller skal du være opmærksom på at afspilleren skal understøtte DRM, da bliotekerne kopibeskytter MP3 filerne du henter. Ellers er systemet lige at gå til og kan kun anbefales. Hvis du vil mere om hvad en MP3 afspiller skal kunne for at være god til høre lydbøger på, kan du med fordel læse artiklen Lydbøger og gode MP3 afspillere.

Engelske lydbøger

Er du mere til engelske lydbøger i stedet for de danske kan audible.com anbefales, her skal du dog betale for bøgerne, men priserne er fair og udvalget meget stort. Nu kan vi så bare håbe på at de danske lydbøger med tiden falder tilsvarende i pris. Under alle omstændighedder er lydbogen kommet for at blive.


Medieafspillere og MP3 afspillere. Alexi er din guide de små mobile afspillere.
Søg på alexi.dk Søg på alexi.dk
Seneste indlæg Sponsor