RSS Feed

DRM beskyttet musik er snart fortid

27. februar 2008 | MP3 forbrugerguides

Hvis besøger en online musikbutik og køber en musikfil vil den ofte være beskyttet med en slags digital lås kaldet DRM (Digital Rights Management). For at en fil, der er beskyttet med DRM, kan afspilles skal der hentes en licens. Så selvom du har købt og betalt for en musikfil er det altså ikke sikkert at den afspilles på din mobiltelefon eller MP3 afspiller. DRM anvendes udelukkende af pladeselvskaberne til begrænse og kontrollere brugen af musikfiler. Heldigvis tyder alt på DRM beskyttet musik snart hører fortiden til.

Vi vil ikke betale for musik med DRM

Undersøgelser viser mange brugere ikke vil betale for musik der er DRM beskyttet. Og dette er ganske forståeligt, hvorfor skal det være en kamp og høre et stykke musik man har købt og betalt for? Grunden til at pladeselvskaberne har kunne slippe væk med dette i en årrække har været de mere eller mindre alle har haft den samme holdning. Men så snart EMI lukkede op for salg af DRM fri musik har bl.a. brugernes købsvaner har været med til at presse andre store pladeselskaber til at slippe musikken fri.

Forhåbentlig er vi snart helt fri for DRM beskyttelse

Det seneste års tid er der dog begyndt at ske noget, først var det Amazon der valgte at sælge en del ar deres musik som DRM fri, efterfølgende er Apple med deres iTunes begyndt at sælge deres musik uden DRM, dog mod en ekstrabetaling pr. musiknummer. Herhjemme vil TDC også tilbyde DRM fri musik fra deres butik. Forhåbentlig vil de resterende pladeselskaber snart se lyset og indse at uanset hvad de prøver vil de ikke kunne kontrollere distributionen af digital musik.

MP3 filer uden kopibeskyttelse - En lys fremtid

For os forbruger gør DRM fri filer livet langt lettere. I stedet for at rode rundt med MP3 filer der ikke vil afspilles kan vi bruge tiden på det egentlig ønsker, at lytte til vores yndlingsmusik.


Medieafspillere og MP3 afspillere. Alexi er din guide de små mobile afspillere.
Søg på alexi.dk Søg på alexi.dk
Seneste indlæg Sponsor