RSS Feed

Lån musik gratis online - Bibliotekernes netmusik

10. februar 2008 | MP3 forbrugerguides
Bibliotekerne har en glimrende service som desværre alt for få kender til - Bibliotekernes netmusik. Med denne service kan du ganske enkelt låne musik online og downloade dem i WMA formatet. Dette er et virkeligt godt tiltag jeg på det varmeste kan anbefale.

Download gratis musik - Over 300.000 numre at vælge imellem

Det har i et godt stykke tid været muligt at låne musik hos bibliotekerne online, men der er først nu at det for alvor er blevet spændende. I begyndelse var der en del tekniske problemer, men de fleste lader nu til at være løst og samtidig er antallet af numre der kan lånes udvidet væsentligt. Det er nu over 300.000 forskellige musiknumre at vælge i mellem og der kommer hele tiden nye til.

Din MP3 afspiller skal understøtte DRM

For at du kan høre musikken på din MP3 afspiller kræver det at den understøtter DRM (Digital Rights Management). DRM sikre at de musiknumre du låner ikke kan høres efter lånetiden udløber og at numre ikke kan kopieres. De fleste nye afspillere understøtter DRM, men det er stadig en rigtig god ide at tjekke på producentens hjemmeside om afspilleren understøtter DRM. Creative Zen, Cowon D2 (DRM10), Creative Zen V, Creative Zen Nano Plus, Samsung YP-K3 er alle glimrende afspillere uderstøtter DRM og kan dermed afspille musikken fra netmusik.dk.

Licens skal hentes før musikken kopieres til MP3 afspilleren

Efter du har lånt og downloadet musikken er det nødvendigt at starte afspilningen alle af numrene mens de ligger på computeren. Dette skal gøres for at den nødvendige licens for hvert enkelt nummer kan hentes. Dette kan dog hurtigt gøres i Windows Media player da lincensen for hvert enkelt nummer kun tager 1-2 sekunder at hente. Efter dette er gjort at det bare at kopiere musikken over på din MP3 afspiller, så virker det hele. God fornøjelse!

 


Medieafspillere og MP3 afspillere. Alexi er din guide de små mobile afspillere.
Søg på alexi.dk Søg på alexi.dk
Seneste indlæg Sponsor