RSS Feed

Guide til køb af MP3-afspiller

mp3afspillereSkal du til at købe en MP3-afspiller kan det virke ganske overvældende da der er utrolig mange at vælge i mellem. Skal du vælge et af de mere etablerede navne som Apple og Creative eller gå efter et af de mere ukendte og derved billigere mærker? Denne guide hjælper dig med at finde den helt rigtige MP3-afspiller.

Du kan læse mere om selve MP3 formatet under hvad er MP3? og i artiklen om forskellen på MP3 og MP4 afspillere kan du læse mere om MP4 formatet.

Jo mere plads jo bedre

En af de ting der er rart at have rigtig meget af er plads. Jo mere hukommelse der på afspilleren jo mere plads har du til alt din favorit musik. Selvom du i starten synes der er masser af plads på afspilleren vil den forholdsvis hurtigt blive fyldt op. Har du brug for meget plads er det værd at overveje at købe en af de nyere MP3-afspillere med et SD udvidelses slot, så kan du altid købe et nyt kort og få ekstra plads.

Flash eller harddisk afspiller?

Nogle afspillere er baseret på Flash ROM hukommelse andre har en indbygget harddisk. Flash afspillere har ikke nogle bevægelige dele og derfor generelt mere solide og har en længere batterilevetid. Flash afspillere fås oftest med 1 til 8 GB hukommelse. Fordelen ved at købe en afspiller med harddisk er at de har langt mere plads. Nogle harddisk afspillere har over 100GB plads. Dette gør dog også at en harddiskafspiller er større, de mekaniske dele er mere sårbare for slag og batterilevetiden er kortere.

Afspillere med lithium batterier har oftest den længste batterilevetid

Det er rigtig rart når din MP3-afspiller ikke skal oplades hele tiden. Der er meget stor forskel på batterilevetiden når det kommer til MP3-afspillere. Nogle kan afspille musik i over 50 timer på en enkelt opladning. Dette overflødiggør for langt de fleste at vælge en afspiller med udskiftelige AAA batterier. En afspiller med udskiftlige batterier kan dog være en fordel hvis du skal ud af rejse. Afspillere med et Lithium batteri har oftest den længste batterilevetid.

Vælg en afspiller der understøtter mange filformater

Alle digitale lydafspillere kan afspille MP3 filer, men der findes også en lang række andre lyd formater. De mest brugte er OGG, FLACC, WMA, hver opmærksom på at din afspiller understøtter de formater du har dine musik filer i. Hvis afspilleren ikke understøtter et givent format skal du til at konvertere filerne før de kan afspilles. Dette tager både tid og forringer lydkvaliteten.

Andre tips til køb af MP3-afspiller

  • MP3 med radio. Overvej at købe en afpiller med indbygget radio, men vær opmærksom på at kvaliteten af radioer i MP3-afspillere er meget svingende. I artiklen MP3 med radio kan læse mere om radioer i MP3-afspillere og få nogle anbefalinger.

  • Licensstyring. Hvis du køber din musik i en online-butik der koder filerne med licens styring (DRM) skal du være opmærksom på om afspilleren understøtter licenstypen. Har du din musik på CD kan du med fordel læse artiklen Fra CD til MP3

  • Størrelse og vægt. Det er vigtigt at være opmærksom på størrelsen og vægten. Hvis du har planer om at have din MP3 afspiller med ud at rejse eller at bruge den når du dyrker motion anbefales det at gå efter en let og kompakt flash afspiller.

  • Upload interface. Gå efter en afspiller der understøtter USB 2.0 eller FireWire. Med en af disse standarter kan du hurtigt overføre ny musik til din afspiller.

Alt i alt

Det er ikke altid de etablere mærker der vil være det bedste valg. Tit kan afspillere fra en mindre kendt producent give dig mere for dine penge, men vær opmærksom da kvaliteten vil være meget svingende. Hvilken afspiller du skal købe afhænger af dine behov, men der findes gode afspillere i alle prisklasser. Du er nu klædt på til finde den rette MP3-afspiller.


Medieafspillere og MP3 afspillere. Alexi er din guide de små mobile afspillere.
Søg på alexi.dk Søg på alexi.dk
Seneste indlæg Sponsor