RSS Feed

Hvad er et podcast?

30. december 2007 | MP3 forbrugerguides

Podcasts gør det muligt for dig at abonnere på musik, radio og videoklip online. Det som gør et podcast anderledes end bare at hente en fil fra en Internet side og afspille den, er at du abonnerer på et podcast og får et program til at hente de nyeste filer til dig helt automatisk.

Fordelen ved dette er at du bliver gjort opmærksom på nye podcasts og at du kan høre dem når som helst, enten på din bærbare computer eller din MP3 / MP4 afspiller. Som regel er det helt gratis at hente podcasts så det er bare med at komme i gang.

Podcasts er både lyd og video

Navnet podcast kommer fra Apples MP3 afspiller iPod. Navnet en kombination af ordert broadcast og navnet iPod. En stor del af iPods popularitet skyldes den nemme synkronisering med Apples egen musik side iTunes. Det var derfor ganske nemt for Apple også at inkludere podcasts på iTunes. I begyndelsen blev podcasts kun brugt til radio, interviews, musik etc., men i dag bliver podcasts også i stor stil brugt til video-klip.

Hvordan kan jeg abonnere på podcasts?

For at du kan abonnere på et podcast skal du have et program på din computer til at hente dem med. Et af de første programmer til dette var Juice og dette er stadig et af de mest brugte og så er det tilmed gratis. Sådan kommer du i gang:

  1. Det første du skal gøre er at hente og installere Juice. Efter du har startet Juice vælger du fanebladet "subscriptions" --> klikker på det grønne plus (add feed) --> og indsætter url'en hvor podcastet skal hentes fra.

  2. Ved at klikke på ikonet helt til venstre (check for new podcasts) vil de nyeste podcasts blive hentet.

  3. I menuen File --> Preferences --> kan du i det første faneblad helt nederst bestemme hvor de hentede podcasts skal gemmes.

Videopodcasts skal være i det rigtige format

Hvis du vælger at hente video podcasts skal du være opmærksom på at der findes mange forskellige video formater. Det er altså ikke sikkert at din MP3 / MP4 medie afspiller understøtter det video format at videopodcastet udgives i. Langt de fleste medie afspillere kommer dog med software der kan konvertere filerne så de passer til medie afspilleren. Lydpodcast kommer næsten altid i MP3 formatet, med lyd er formatet derfor sjældent et problem.

Det eneste du mangler nu er at finde en masse spændende podcasts og tilføje dem i Juice. Hvis du ønsker, kan Juice sættes op til at køre i baggrunden og løbende hente de nyeste podcasts.


Medieafspillere og MP3 afspillere. Alexi er din guide de små mobile afspillere.
Søg på alexi.dk Søg på alexi.dk
Seneste indlæg Sponsor