RSS Feed

iPhone - Apples næste succes?

21. maj 2007 | MP3 forbrugerguides

apple_iphoneApples iPhone er endnu ikke kommet på markedet, men der er efterhånden del der har haft mulghed for at prøve at en. De fleste tilkendegiver at iPhone er en nyskabende mobil enhed med hensyn til interface og funktionalitet. Jeg vil i denne artikel se lidt nærmere på hvad vi kan forvente os af iPhone når den frigives i europa i slutningen af 2007 / begyndelsen af 2008.

Hvad kan iPhone?

Til trods for at Apple har valgt at kalde deres nyeste produkt iPhone er den meget mere end en telefon. IPhone kan bruges til se film på, som musikafspiller, man kan gå på Internettet, se billeder på den etc. Alle disse ting i sig selv er set før - det som iPhone gør er at samle alle disse funktioner i en enkelt enhed og gøre dem brugervenlige og let tilgængelige.

Touchscreen Interface

iPhone har ingen knapper, men en stor touchscreen der bruges til at navigationen. Dette har fjernet de fysiske begrænsninger og givet interface designerne frit spil. Dette kan tydeligt ses i interfaceopbygningen der er intuitiv og har en meget hurtigt indlærings kurve. Kun ved brug af ens fingre kan man navigere rundt; starte programmer, scrolle, lave størrelsen om på billeder og skrive på et onscreen keyboard. Det hele vil kører på en tilpasset version af Apples af OS X.

Surf på Internettet

Det store display og det indbyggede gyroskop gør det for første gang muligt reelt at bruge en mobiltelefon til at surfe på nettet. Ved at vende iPhone går den automatisk over i landscape mode og ved kun at bruge fingrene skærmen er det muligt at scrolle og zoome. Man er ikke længere nødsaget til at surfe sider der er lavet specifikt til mobiltelefoner. Gyroskopet gør det samtidig muligt at se film og billeder i bredformat.

iPhone - en succes på forhånd?

Som jeg ser det er kun en ting der kan stå i vejen for at iPhones bliver en kæmpe succes. Apple har valgt at iPhone skal være låst til en fast udbyder. Masser af kunder ønsker at beholde det teleselskab de har og vil ikke at skifte pga. en ny telefon der er kommet på markedet.

Om iPhone er nyskabende og gennemført nok til at kunder vælger at skifte mobilselskab alligevel vil tiden vise, men mange forbrugere vil ikke skifte til iPhone pga. denne meget væsentlige begrænsning. Ud fra det de meldinger der er kommet fra Apple vil iPhone være låst til en fast udbyder både i Europa og U.S.

Vi vil gerne betale for kvalitet og godt design

Prisen kommer også til at være høj, men det har produkterne fra Apple altid været - kunderne er villige til at betale for kvalitet. Og det kan jo ikke ligefrem siges at være en dårlig strategi fra Apples side da de på denne måde skabte et helt nyt marked med iPod serien.

iPhone kommer i to varianter, en med 4GB og en med 8GB. Prisen kommer til at ligge på 3500-5000. Der er endnu ikke kommet en officiel udmelding fra Apple, men iPhone ventes at blive frigivet i Europa i slutningen af 2007 eller første halvdel af 2008.


Medieafspillere og MP3 afspillere. Alexi er din guide de små mobile afspillere.
Søg på alexi.dk Søg på alexi.dk
Seneste indlæg Sponsor