RSS Feed

IP telefoni - fordele og ulemper

9. marts 2007 | MP3 forbrugerguides

IP telefoni kommer i disse år mere og mere frem. IP telefoni gør det muligt at snakke over bredbåndsforbindelsen i stedet for telefonnettet. Det smarte ved dette er at du kan snakke rigtig billigt eller helt gratis. I denne artikel vil jeg se nærmere på fordele og ulemper ved IP telefoni - også kaldet VoIP

Lidt om teknikken bag IP telefoni

Rent praktisk forgår IP telefoni ved at et stykke software sørger for at skabe en opkaldsforbindelse over Internettet i stedet for de traditionelle telefonforbindelser. Hvis man foretager opkald til fastnettelefoner vil opkaldet i sidste ende skifte over til teleselskabernes linier, men indtil at opkaldet når det lokale teleselskab vil det være gratis. På denne måde udgår man mange af telefonselskabernes gebyrer og udlandsopkald kan derfor foretages langt billigere.

IP telefoni giver øget fleksibilitet

Uanset hvor du tager hen vil du kunne modtage og fortage opkald bare du har en Internetforbindelse til rådighed. De færreste mobilselskaber har fleksibilitet til at kunne modtage og foretage opkald i hele verden, og hvis de har er det rigtigt dyrt. Samtidig kan du tage dit danske nummer med dig verden rundt og ringe til dansk takst. Foretager du mange udlandsopkald er der gode penge at spare. Telefonmøder er hos de fleste udbydere gratis hvis du skifter til IP-telefoni. Hos en del udbydere er det også muligt at optage telefonsamtaler.

Ring gratis til hele verden

Hvis du vil foretage opkald fra computer til computer kan dette gøres helt gratis da teleselskaberne på ingen måde bliver indblandet. IP-telefoni kan bruges sammen med en lang række software på computeren. Dette kunne f.eks. være Google Talk Skype eller MSN. At kunne bruge telefonen sammen med software på computeren giver mange nye muligheder.

Risiko for udfald

Går din Internetforbindelse går ned forsvinder forbindelsen til din IP-telefon også. Det er derfor vigtigt at have en mobiltelefon til nødstilfælde. Ryger strømmen vil det ikke være muligt at foretage opkald som det er på en fastnettelefon. Samtidig kræver IP-telefoni at du har en forholdsvis hurtig internetforbindelse da der ellers kan opstå hakker eller ekko.

Mindre telefonregninger og flere muligheder

Har du en hurtig internetforbindelse vil lydkvaliteten til gengæld være betydelig bedre end ved normal telefoni. De mest åbenlyse fordele ved at skrifte til ip telefoni er økonomien og den øgede fleksibilitet.


Medieafspillere og MP3 afspillere. Alexi er din guide de små mobile afspillere.
Søg på alexi.dk Søg på alexi.dk
Seneste indlæg Sponsor