RSS Feed

Køb af bærbar DVD afspiller

22. januar 2007 | MP3 forbrugerguides

Bærbar DVD_afspillerEn god film kan få lange rejser til at føles meget kortere. Sidder du i flyet på vej sydpå eller i toget kan en bærbar DVD afspiller være din redning. Med et par gode høretelefoner og en bærbar afspiller kan du nyde en god film, mens de andre passagerer er nødsaget til at høre på at tasker og bagage ikke må efterlades uden opsyn og hvilke "spændende" retter serveringsvognen medbringer...

Under længere køreture med børnene kan en bærbar dvd afspiller også lægge en kærkommen dæmper på de hyppigt forekomne slåskampene på bagsædet. Denne artikel forklare dig hvad du skal være opmærksom på - således at du får købt den rigtige DVD afspiller.

Bærbar DVD afspiller

Der kan være stor forskel på hvad de forskellige DVD afspillere vejer. En tung afspiller betyder ikke nødvendigvis at afspilleren er mere solid eller at batterilevetiden er længere. Nogle afspillere giver mulighed for at have et ekstra batteri med. Husk at se på hvor meget afspilleren vejer da den skal være let at have med.

Virtual surround

Det er værd at overveje at købe en bærbar DVD afspiller med virtual surround. Et par gode høre telefoner er de vigtigste men hvis afspilleren også understøtter virtual surroud giver det en ekstra dimension på lydsiden som klart er værd at tage med.

Afspilningsformater

En moderne afspiller understøtter mange formater herunder brændbare DVD'er (DVD-R⁄-RW, DVD+R⁄+RW), MP3'er og foto cd'er(Kodak Photo CD and JPEG files). Nogle at de nyeste understøtter endda det populære divX format. Jo flere formater afspilleren skal understøtte jo dyrere vil den være.

Outputs

Vær sikker på at den bærbare afspiller har de outputs du skal bruge. S-video til at sætte til fjernsyn og optical out for den bedste billede og lydkvalitet.

tip: et "dual headphones" jackstik er super hvis man er to der skal se film og kan nemt findes og købes på Internettet.

Afspillerens skærm

En god bærbar DVD afspiller understøtter både 16:9 og det traditionelle 4:3 tv format. 16:9 giver lagt den bedste oplevelse når der skal ses film, mens 4:3 sikre at hele skærmfladen kan bruges når der ikke afspilles widescreen materiale.

Det er også vigtigt at skærmen har en god betragtningsvinkel da det ikke er alle der kan side lige foran skærmen i bilen. En god skærm har en betragtningsvinkel på op til 160 grader. Jo større skærmen skal være jo mere vil afspilleren koste.

Anti-skip protection

Det sidste du skal gøre er at sikre dig at DVD afspilleren har en såkaldt "anti-skip protection". Da afspilleren i høj grad vil blive brugt hvor der kan forekomme rystelser skal der være indbygget en buffer i DVD afspilleren der forebygger at billed og lyd kommer til at hakke.

Du er nu klædt på til finde den rette bærbare DVD afspiller.


Medieafspillere og MP3 afspillere. Alexi er din guide de små mobile afspillere.
Søg på alexi.dk Søg på alexi.dk
Seneste indlæg Sponsor