RSS Feed

Hvad er MP3?

MP3 er et af de mest populære musik-filformater. Grunden til denne popularitet er at et musiknummer i MP3 formatet fylder langt mindre end det samme musiknummer på en CD.

En MP3 fil kan være op til ti gange mindre en den originale fil. Dette gør MP3 ideelt til at bruge på Internettet og på MP3 afspillere hvor filstørrelsen er afgørende. MP3 var det første musik format der for alvor slog igennem og er stadig en populær måde at opbevare sin musik på -både på de digitale bærbare afspillere og computere.

Hvad er MP3 formatet helt præcist?

MP3 er et kompressions format til lydfiler. MP3 fjerner alle de små nuancer i lydbilledet det menneskelige øre ikke kan høre. En MP3 fils lydkvalitet ligger tæt CD'ens lydkvalitet, men den lyder ikke helt præcis som originalen, men tæt på. På grund af de små detaljer fra lydbilledet der kan fjernes uden af lydkvaliteten bliver væsentligt forringet, kan den mindre filstørrelse opnås. Hvor mange af disse detaljer der fjernes afgøres af hvilken bitrate filen bliver kodet i. En MP3 fil kodet med 128kbps (kilo bytes per second)fylder således mindre end en MP3 fil der er kodet med 256kbps. En MP3 fil kodet med 256kbps siges at være nær CD-kvalitet.

Hundreder af musiknumre i din lomme i CD-kvalitet

Et almindeligt musiknummer op en CD fylder omrking 35MB. Det samme musiknummer i MP3 vil fylde omkring 3.5MB. En almindelig CD vil derfor kunne have 12 timers musik i forhold til de 74 minutter en almindelig kan indeholde. I dag har de fleste MP3 afspillere minimum 1GB plads, helt op 32GB plads er der på de dyreste modeller.

Hvordan overføres musik til en MP3 afspiller?

De fleste MP3 afspillere tilsluttes din computer med et USB kabel. Det eneste du skal gøre er at sætte kablet i og MP3 afspilleren kan bruges som hvilket som helst andet drev på din computer. Nogle MP3 afspillere kræver at man installere producentens eget software for at kunne overføre musik til afspilleren, men ved langt de fleste afspillere er det bare at sætte stikket i. Windows søger så automatisk for resten. Nogle afspillere bruger en anden type kabel, men USB er det mest udbredte og letteste at bruge.


Medieafspillere og MP3 afspillere. Alexi er din guide de små mobile afspillere.
Søg på alexi.dk Søg på alexi.dk
Seneste indlæg Sponsor